Glas en nog veel meer.
*
Weet je niet wat je voor
Kerst geven moet?
Een cursus of
workshop van "de
Brink" is altijd goed

*
Het cursusseizoen 2018/2019 is al weer in volle gang. En het zit vol activiteiten. Diverse cursussen zijn volgeboekt en een aantal workshops zijn voor een tweede of derde keer gepland, vanwege de grote belangstelling. Dat is een goed teken, want dat betekent dat de activiteiten van “de Brink” gewild zijn. Daar doen we het voor!
De week waarin dit stukje geschreven is, staat in het teken van de Nationale Kunstweek. Zoals u heeft kunnen lezen doet “de Brink” daar volop aan mee met het thema glas. In de bibliotheek hield Sofie Raateland een lezing over glaskunst. Tot ieders verbazing bleek dat haar daadwerkelijke beroep zangpedagoge is, maar dat zij door haar fascinatie voor glas zich bekwaamd heeft in glas fusen. Daar blijkt maar weer eens uit dat kunst en creativiteit zich niet laat begrenzen. Aan de hand van een power point presentatie en een tafel vol voorbeelden vertelde Sofie over de vele mogelijkheden en technieken die bij het fusen kunnen worden gebruikt.
Dat is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten.
Gesponsord door:
[klik hier]
[klik hier]
Privacy beleid  ( AVG ) van
KC "de Brink"Ook sponsor worden ?

Zin in een GRATIS proefles
Beeldhouwen in steen ?
Meld je aan via email
info@debrink.org
Steun ons en meld je snel
aan als lid van KC "de
Brink". Klik in het menu op
"Lid worden".
Bekijk ook de knop
"Creatieve uitjes".
Laag inkomen ?
Misschien komt u in
aanmerking voor een
bijdrage om mee te doen
aan cultuur.
Onze glas in lood cursisten lieten zich ook niet onbetuigd en hadden in de bibliotheek een kleine tentoonstelling ingericht. Omdat een aantal van hen ook aanwezig waren tijdens de lezing, samen met deelnemers van de workshops glasblazen, glasfusion in de hotpot en de Tiffany glashanger ontstond er veel interactie tussen hen en Sofie. Het was een levendige lezing. Andere activiteiten in het kader van de Kunstweek waren een workshop Tiffany glashanger, waar zoveel belangstelling voor was dat deze twee keer gehouden is. Ook was er de mogelijkheid te komen kijken bij de cursus glas in lood. Al met al een geslaagde deelname van “de Brink” aan de Kunstweek. Volgend jaar weer!

Er gebeurt nog veel meer. Wist u bijv. dat “de Brink” ook workshops op basisscholen verzorgt! Ellen en ik togen 2 weken geleden naar de Schimmelpenninck van Oyenschool in Hoevelaken om 14 enthousiaste kinderen 2 lessen in keramiek te geven. Het resultaat was leuke dierfiguren en houdertjes om waxinelichtjes in te branden. De foto getuigt van de activiteit. Wel moet gezegd worden dat lesgeven aan basisschoolleerlingen een vak apart is. Gelukkig weet Ellen op dit gebied van wanten en kon ik zelf  als debuterend assistent in de luwte blijven.
Op 15 december is er in Nijkerk een Winterlichtfestival. Daar doen we aan mee met een expositie van werkstukken van iedereen die er een bijdrage aan wil leveren. Zeg nou zelf: onze inspanningen mogen gezien worden! Binnenkort starten we de organisatie van dit gebeuren.
Ook zijn we van plan aan het eind van het cursusseizoen, dus in april/mei een expositie te organiseren waar cursisten en docenten, werkstukken kunnen verkopen. Ook daarvoor beginnen we binnenkort met de organisatie.
Tot zover een aantal activiteiten uit de eerste drie maanden van dit seizoen.

Gesina Noordewier.
Secretaris